Viszlát visszér! – Próbálja ki a lézeres visszéreltávolítást!

 

 

Évek óta nem mert felvenni miniszoknyát vagy rövidnadrágot mert zavarják a visszerei?Szabaduljon meg végleg a problémájától!

A vékonyabb hajszálerek esztétikailag nagyon zavaróak lehetnek, akár az arcon, akár a lábon jelennek meg. A vastagabb vénatágulatok, azaz visszerek azonban egészségünkre is veszélyt jelentenek, ezért ajánlott őket szakemberek segítségével kezeltetni, és vállalkozni a visszéreltávolításra.

 

De mi is okozza a visszereket?

 

A különböző típusú visszerek kialakulásának oka az érfalak gyengülésének, az erek kitágulásának következtében, az erekben található záróbillenytűk elégtelen működése.

Mivel a funkciójukat már nem tudják ellátni rendesen, nem megfelelő keringést és pangást eredményeznek. A visszerek megjelenésének oka lehet öröklött hajlam, a várandóság, illetve a túlsúly és a fogamzásgátlók szedése. A visszerek többféle változatban is jelentkezhetnek Az először az arcon lévő átmenetei bőrpírral kezdődő rozácea esetén később már a bőrpír már tartósan megmarad, és megjelennek a hajszálértágulatok is. Ezt követően gyulladásos csomók jelentkeznek, és faggyúmirigy túlburjánzás tapasztalható. A seprűvénák vagy pókvénákaz alsó végtagokban pangó nyomás miatt alakulnak, hiszen ez egy idő után áttevődik a kapillárisokra, melyek kitágulnak. A szemmel láthatóan nagyobb visszerek tágulata esetén nehézláb érzés, dagadás, lábgörcsök jelentkeznek, de a mélyebben fekvő, nem látható vénák károsodása esetén is érezhető a fájdalom

Hogyan kezelhető a visszér?


A visszerek többféle módon is eltávolíthatóak. Klinikánkon elsősorban a legmodernebb technológiát képvisel Cutera cég Yag lézerét használjuk, amelynek segítségével a kis visszereket gyorsan el lehet tüntetni. A lézeres visszéreltávolítás során a fent említett géppel való kezelést a szoláriumozott vagy nagyon barna bőrön nem ajánljuk, ám egy forradalmian új módszerrel, a TC-3000 rádiófrekvenciás gép segítségével megszabadítjuk a visszereitől. Enyhébb esetben injekciós technikával, azaz a scleroterápiával szüntetjük meg a visszereket. Az injekciós visszérkezelés alkalmas az adott visszértágulat végleges megoldására. A beavatkozás során injekcióval olyan hatóanyagot juttatunk az érbe, ami a belső réteget lehámlasztja, ezáltal az érfal a szemben lévő érfallal összetapad. Ez az eljárás elsősorban az 5 mm átmérőtől nagyobb visszerek esetén ajánlott. A vastagabb, kidudorodó visszereket lézeres műtéttel távolítjuk el.

Miért nagyszerű a Cutera YAG elvű lézer a visszéreltávolításban?

A YAG lézer a fényenergia impulzusainak segítségével a vér megalvad a visszérben, megsemmisíti az eret. A Cutera eljárás arcon lévő zavaró érelváltozások, például a rozácea, illetve a lábon található seprűvénák és megpattant hajszálerek szintén eltüntethetőek. A Cutera lézer vérhólyagora, azaz a hemangiómákra és tűzfoltokra is nagyon eredményesen használható

Hány kezeléssel tüntethetőek el a visszerek?

Általában két vagy három kezelés elegendő. Az ismétlés függ a kezelt erek számától, színétől és méretétől, illetve azok állapotától.

Gyógyulás és regeneráció a visszéreltávolítást követően

A kisebb hajszálerek általában azonnal eltűnnek, közvetlenül a kezelés után a bőr bepirosodik és beduzzad, amely pár órán, napon belül elmúlik. Az 1-4 mm átmérőjűek kezelésénél besötétedik a hajszálér, ezért a megalvadt vér felszívódásához hosszabb idő szükséges. A véraláfutás pár naptól pár hétig is tarthat, majd a sárgás-barnás folt pár hónapon belül teljesen felszívódik.

Tekintse meg galériánkat a klinikánkon alkalmazott visszéreltávolítás eredményességét illetően!