Hajszálérkezelés, visszér eltávolítás

A hajszáleresség a legtöbb nő életében zavaró esztétikai problémát okoz, melynek következtében sokszor takargatják a lábaikat, és elkerülik a rövid ruhadarabok viselését. Természetesen az elváltozás az arcon vagy az orr környékén is előfordulhat, ám a mai modern orvosi technika segítségével könnyedén megszabadulhatunk tőlük. A különböző típusú visszerek kialakulásának oka az érfalak gyengülésének, az erek kitágulásának következtében, az erekben található záróbillenytűk működésének zavara miatt alakul ki.

Jó tudni azonban, hogy a meglévő értágulatokat különböző módszerek segítségével el lehet tüntetni, de az újabbak kialakulását más területen nem lehet megakadályozni, újra és újra kezelni kell. Hogyan történik mindez? Egy forradalmian új technika azaz Nd:Yag lézer segítségével a kis hajszálerektől hamar meg lehet szabadulni, míg a vastagabb, kidudorodó, gyakran fájdalmat is okozó visszereket lézeres műtéttel lehetséges eltávolítani.


Anikó az arcán lévő rosaceától szeretett volna megszabadulni. „ Megtudtam, hogy Nd: Yag lézer a fényenergia impulzusait használja, melynek hatására a vér megalvad a vénában, megsemmisíti az eret és az ér később felszívódik, vagyis a keringésünk elszállítja. Vérhólyagra és tűzfoltra is nagyon eredményes, ráadásul eltünteti a csúnya ereket a test minden tájáról. Az arcon lévő zavaró érelváltozások és komplikáció nélkül gyorsan kezelhetők, ahogyan a lábon található seprűvénák és megpattant hajszálerek szintén eltüntethetőek. Nálam a TC-3000 felületi rádiófrekvenciás módszert alkalmazták, melynek eredményeképpen a kitágult véna lezárult, majd teljesen láthatatlanná vált. Ma már büszkén viselek miniszoknyát.” A vérhólyagok – hemangiomák – ugyancsak nagyon jól reagálnak a Cutera Nd: Yag lézeres eljárásra. Azok a páciensek, akiknek tűzfoltjuk vagy más keringési zavaruk volt és már föladták, hogy megoldást találjanak a problémájukra, örömmel tapasztalhatták, hogy számukra is segítséget nyújt a klinikánkon alkalmazott technika.


Van azonban egy szintén gyakran használatos módszer a zavaró hajszálerek és az úgynevezett pókangiómák megszüntetésére. Az injekciós visszérkezelés, azaz a scleroterápia ugyancsak alkalmas az adott visszértágulat végleges megoldására, ilyenkor olyan hatóanyagot juttatnak az érbe, ami a két szemközti érfalat összetapasztja. A kezelés gyors, egyszerű, ambulánsan végezhető, az eredmény látványos. Ez az eljárás elsősorban az öt milliméternél nagyobb visszerek kezelésénél vált be.