Zsírleszívással a formás testért

 

Zsírleszívással a formás testért

 

Ugyan kitartó diétával megszabadulhatunk a súlyfeleslegtől, ám a fogyás után is maradhatnak a testük különböző tájékain lerakódott, előnytelen formát kölcsönző zsírpárnák. Főként a has, csípő, nyak, comb, fenék, térd, hát, toka területén fordulhatnak elő, és makacsul ellenállnak a testedzésnek, illetve a különféle karcsúsító krémeknek. Van azonban megoldás a problémára, hiszen zsírleszívással remekül eltüntethetőek a zavaró dudorok!


Mi várható a zsírleszívástól?


A zsírleszívás nem helyettesíti a fogyókúrát, azaz nem fogyást eredményez, hanem a test kontúrjait javítja lényeges súlyveszteség nélkül, ami azt jelenti,

hogy a változás inkább centikben, és nem kilókban mérhető. A beavatkozástól azonban a cellulitis, azaz a narancsbőr megszűnése nem várható, ám a klinikánkon alkalmazott LPG gép segítségével látványos javulást tudunk elérni a bőr feszességét illetően, akár egy jelentősebb fogyást követően is. A zsírleszívás ugyancsak nem tünteti el a fogyás után megnyúlt, lógó bőrt, azonban a Titán bőrfeszesítő eljárással sokat tudunk javítani a bőr állapotán. Extrém esetekben a megnyúlt bőr csak műtéti úton távolítható el.


Hogyan történik a zsírleszívás?


A beavatkozás kis területek esetén végezhető helyi érzéstelenítésben, de nagyobb zsírpárnák esetén inkább az altatást javasoljuk. A zsírleszívás lényege, hogy plasztikai sebészünk egy nagyjából 0,5-1 centis aprócska bemetszésen át vékony kanült vezet be a bőr alatti zsírszövetbe, folyadékkal felduzzasztja a területet, majd erős, úgynevezett vibrációs szívás segítségével eltávolítja (kiszívja) az ott lévő zsírfelesleget. A zsírleszívást követően a metszéseket varratokkal zárja le, nyomókötést alkalmaz, majd egy rugalmas kompressziós ruhát ad a páciensre. Ennek viselése általában 2-6 hétig ajánlott, hiszen segít a duzzanatok csökkentésében, valamint a bőr gyorsabb és szebb visszatapadásában.


Mennyi ideig tart a zsírleszívás utáni gyógyulás?


Altatás vagy gerincvelői érzéstelenítés esetén néhány órát szükséges a klinikán tölteni. Helyi érzéstelenítés után a páciensünk hazatérhet otthonába, és 1-2 hét kímélő életmód után gyakorlatilag a normális életvitel folytatható, ám a sportolást csak egy hónappal az operáció után lehet elkezdeni. A zsírleszívást követően bevérzések, duzzanatok is keletkeznek, melyek idővel elmúlnak és felszívódnak. Az apró metszések szinte alig látható heget hagynak maguk után, a végeredmény pedig nagyjából 3 hónap múlva látható.