Személyre szabott szépség – Intsen búcsút a napkárosodott bőrnek!

 Személyre szabott szépség – Intsen búcsút a napkárosodott bőrnek!

Ugyan a napsugárzás káros hatásairól rengeteg hallani, sokan még ennek ellenére sem tudnak ellenállni a barna bőr okozta kísértésnek. A túlzásba vitt sütkérezés természetesen az arcon is nyomot hagy, barna pigmentfoltokat, ráncokat, és petyhüdt bőrt eredményezve.
Szerencsére azonban ma már számos olyan esztétikai kezelés létezik, amely segít megszüntetni a napkárosodás látható nyomait, és eltüntetni a zavaró bőrhibákat. Legyen szó túlzott pigmentációról, májfoltokról, tág pórusokról, vagy épp zavaró hajszálértágulatokról, a Mona Lisa Centrumban szinte minden elváltozás orvosolható.


A bőr állaga lézerfénnyel is javítható

A Laser Genesist elsősorban az egyenetlen bőrfelülettel rendelkező páciensek kedvelik, mivel a bőr pórusainak összehúzása mellett jótékonyan kijavítja a kisebb textúra hibákat, ugyanakkor jelentős kollagén serkentő hatása alkalmassá teszi a hegek csökkentésére. A kollagén termelés velejárója a szövetek teltségének visszanyerése, ezáltal ránctalanító kezelésként is alkalmazzák. A bőrfelszín alatti irha felső rétegének enyhe melegítésével a Laser Genesis javítja a kitágult kapillárisok állapotát is, ezzel csökkenti a bőr pirosságát. Emellett összehúzza a pórusokat, halványítja a hegeket

A Solar Genesis bőrregeneráló eljárás hatékonyan képes eltűntetni a napozás által megterhelt bőrön keletkezett szeplőket és napfoltokat, de hatásos az öregségi foltok elmulasztásában is. A bőrregenerálás során a leggyakrabban kezelt terület az arc, a mell, a váll, és a kar, mivel ezeket a területeken terheli legjobban a napsugárzás, ezért itt fordulhat elő a legtöbb nap okozta elváltozás. Két-három alkalom már látványos változást eredményez, melyek közt egy hetes szünetet tartanak.


Hatékony segítség a mezoterápia

A mezoterápia olyan eljárás, amelynek speciális mikroinjektáló technikájával vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, homeopátiás szerek jutnak közvetlenül a bőrbe vagy a zsírszövetbe. Az automata adagoló pisztoly nagyon vékony tűjével fájdalommentesen bejuttatott hatóanyag pontosan ott hat, ahol arra szükség van, a beadott koktél összetétele a területtől és az adott céltól függ. A 30-45 perces eljárás hatásosan alkalmazható bőrfiatalításra, narancsbőr problémákra, pigment foltokra, helyi fogyásra, hajhullásra, hegek és striák eltűntetésére. A megfelelő hatáshoz egy 4-5 alkalmas kúra szükséges, egy vagy kéthetente ismételve.


Feszesebb kontúrok infravörös fénnyel
Az infravörös fénnyel végzett, úgynevezett Titán kezelés ideális megoldás az arcon, a nyakon, a hason és a felsőkaron lévő, a kor előrehaladtával megereszkedett bőr ruganyosságának visszaállítására. (A titan kiejtése megegyezik az angol tighten, azaz a feszesítés szóval, innen a névadás.) Az eljárás során a fényenergia 1-2 mm mélységbe hatol be, hatására a bőrt alkotó sejtek belsejében lévő víz felmelegszik, de a készülék kezelőfejébe beépített folyamatos hűtés miatt annak felső rétege, az epidermisz védve van. A beavatkozás után a megnyúlt, elöregedett kollagénszálak új, friss és feszes szálakra cserélődnek, amelyeknek szerkezete kiterjedtebb, vastagabb és rugalmasabb hálót képez. Ezáltal javul a bőr textúrája, az áll és az arc kontúrja pedig feszesebbé válik.

Revitalizáló vércsere és vitaminpótlás

Az úgynevezett Drakula-terápia során a pácienstől levett vért centrifugálással alkotóelemeire bontják, majd a tiszta vérsavót fecskendőbe gyűjtik. Ez a vérsavó vérlemezkékben 2-8-szor dúsabb, a benne lévő fehérjék koncentrációja elősegíti a sérülések gyógyulását, regenerálódást, új szövetet hoz létre. A terápiás eljárás során ezt a vérsavót értékes aminosavakkal és vitaminokkal dúsítják fel, melyet apró tűszúrásokkal (mezoterápiával vagy dermarollerrel) a bőrbe juttatják. Mivel a befecskendezett, dúsított szérum természetes proteinekben és növekedési faktorokban gazdag, a terápia megerősíti a bőrt, új kollagén és elasztin rostok képződnek, melyek a rugalmasságért felelősek, valamint új vérerek alakulnak ki, így javul a kezelt terület anyagcseréje, hidratáltsága, oxigén ellátása. Csökkenti a ráncokat, hegeket és simábbá, fiatalosabbá teszi még a száraz, fakó bőrt is.

Arannyal a ragyogó arcbőrért

Az aranyszál beszövés nagyszerű megoldás az arc megfiatalítására. A technika a hajszálvékony, nagytisztaságú aranyszálak bőr alá való beültetésén alapul, amelyek nagyon törékenyek és képlékenyek, ezért beültetéséhez poliglikolsav bevonatú segédszálat használnak, mely gyorsan felszívódik. A sebész vágás nélkül tűszúrásokkal vezeti be az aranyszálat az orca két területére, hosszanti és kereszt irányban, majd a szálakat ragtapasszal rögzíti a beszúrási pontoknál. Az arany hatására a kis kapillárisok újraképződnek, ezáltal javul a bőr vér- és oxigénellátása. A sejtes folyamat eredményeként a bőr simábbá és élettel telivé válik, később pedig a környező szövetekben is jelentős kollagén szintézis tapasztalható, ami jelentős bőrfeszesedést okoz.

4b4942