Felső szemhéjplasztika – Nyerje vissza a fiatalos tekintetét!

 

A felső szemhéj megereszkedése már akár harminc éves kor környékén is elkezdődhet, mindez függ a genetikától, vagy az életmódunktól is. Az elváltozás nem csak esztétikailag lehet zavaró, hiszen a „csüngő” szemhéjak a látásban is akadályozhatnak bennünket. Nem kell azonban együtt élnünk ezzel a kellemetlen jelenséggel, hiszen a felső szemhéjplasztika megoldást kínál a problémánkra, és eltünteti a fáradt szemeket.


Mi történik a műtét előtt?


Az felső szemhéjplasztika előtti műtétet minden esetben szakorvosi konzultáció előzi meg. Itt beszéli meg a páciens és a plasztikai sebész közösen azt az eredményt, amelyet a korrekcióval el szeretnének érni. Szóba kerülnek az ellenjavallatok, például a pajzsmirigy működési zavar, cukorbetegség, magas vérnyomás, véralvadás-gátló gyógyszerek szedése, illetve a kizáró okok is, mint a szem bármilyen gyulladása.

A páciens és az orvos megbeszélik az előzetesen elvégzendő vizsgálatokat (labor, EKG, illetve egyéni elbírálás szerint az egyéb vizsgálatokat), és amennyiben a páciens dohányzik, a plasztikai sebész tájékoztatja ennek gyógyulást hátráltató hatásáról, és javasolja, hogy a műtét előtt legalább 6-8 nappal hagyja abba.


Hogy zajlik a beavatkozás?

A sebészi úton történő szemhéjplasztika a szemhéjak bőrfeleslegének kimetszéséből áll, melynek eredményeképp a bőr ismét feszessé válik, és eltűnnek a lógó szemhéjak, és szinte kinyílik a tekintet. Helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen végezhető beavatkozásról van szó, felső szemhéjplasztika esetén a heg közvetlenül a szemek áthajlási redőjében helyezkedik el, amely a szemzug irányába ível. A szemhéjplasztika végeztével a plasztikai sebész a sebet vékony fonallal zárja, a szemhéjakat pedig ragasztócsíkokkal rögzíti. A varrateltávolítás a műtét utáni 4-7. napon történik.


Mennyi a gyógyulási idő?


A beavatkozást követő 4-7. napon történik a varratszedés, a hegek a műtét után 1-2 héttel már alig láthatóak és egyre észrevehetetlenebbé válnak. A szemhéjak végleges állapota kb. 2-3 hónap múlva alakul ki, bár az eredmény már 3 hét múlva látszik. A vágások látható heg nélkül gyógyulnak, ám a szemhéjplasztika után néhány napig duzzanat jelentkezhet, melynek csökkentésére jeges borogatást szoktunk ajánlani. A szemhéjplasztika után a szemhéjakon jelentkező véraláfutás jelentkezhet, illetve minimális duzzanat, ám ez nagyjából 7-10 nap elteltével megszűnik. A sebet 4-5 napig óvni kell a víztől, illetve kerülni kell az intenzív mozgást, a nehéz fizikai munkát, és a sminkelést. Erre csak a szemhéjplasztikát követő második hét után kerülhet sor.


A beavatkozás eredménye


A szemhéjplasztika tartós eredményhez vezet, eltűnnek a lógó szemhéjak, és a fáradt szemek, és szinte kinyílik a tekintet. A szemhéj jobban sminkelhetővé válik, a páciens pedig akár 10 évet is letagadhat valós életkorából.
Judit (49) születésnapjára lepte meg magát a felső szemhéjplasztikával. „Untam, hogy a csüngő szemhéjaim miatt sokkal idősebbnek tűnök, és semmilyen sminkelési trükkel nem tudtam javítani a helyzeten. Az alig 45 perces beavatkozás követően rögtön látványos változást tapasztaltam, a gyógyulást követően pedig soha többé nem „bújtam” napszemüveg mögé. Reggelente örömmel nézek a tükörbe, hiszen a külsőm immáron a valódi Juditot tükrözi, és nem egy megfáradt, az élettől már semmit nem váró nőét.”