Férfiplasztika mesterfokon!

 

Míg korábban szinte elképzelhetetlen volt, hogy egy férfi plasztikáztassa magát, ma már ez teljesen elfogadott. Lássuk, milyen kezelések népszerűek az erősebbik nem képviselőinek körében!

Bár még mindig igaz, hogy a plasztikai sebészeknél főként a hölgyek fordulnak meg nagyobb számban, ez a tendencia folyamatosan változik.

Mellműtét férfiaknak


Bármilyen hihetetlen, az urak körében is népszerű a mellplasztika!
– Legtöbbször gynecomastia miatt keresnek fel bennünket; ez az úgynevezett nőies mellforma. Ennek oka általában hormonális vagy örökletes – tudtuk meg dr. Viczián Csabától, a Mona Lisa Centrum plasztikai sebészétől. Főleg serdülő-, illetve idősebb korban jelentkezik. Amennyiben az elváltozásban kevés a mirigyállomány, és inkább zsírszövet alkotja, a korrekció zsírszívással is elvégezhető. Azonban a mirigy túlsúlyú gynecomastiánál méretcsökkentő műtétre van szükség, ilyenkor a mirigyállományt távolítjuk el.

Kockázat: Ritkán előfordulhat bevérzés, gyulladás.
Gyógyulási idő: 2-3 hét
Ár: 240.000-700.000 forint

Hódít az ultrahangos zsírleszívás


Férfiak esetében ugyancsak zavaró lehet a pocak, az úszógumi vagy a toka, ám zsírleszívással a probléma remekül orvosolható. Egy különleges eljárással, az úgynevezett VASER Lipóval távolítják el a zsírt, ami a hagyományos zsírszíváshoz képest kíméletesebb, ráadásul enyhén feszesíti a bőrt a kezelt területeken.
– A beavatkozás során ultrahanghullám segítségével a speciális zsírpárnákat célozzuk meg, amelyeket egy kanülön keresztül szívunk le. Nagy területek is kezelhetők vele, de elég kíméletes ahhoz, hogy segítségével az olyan kényes testrészek is formázhatóak legyenek, mint a nyak és karok – magyarázta Viczián doktor.
Kockázat: Néha felléphet bevérzés, ödéma.
Gyógyulási idő: 2-3 hét
Ár: Területenként 120.000 forint

A leszívott zsír átültethető


A leszívott zsír egy speciális centrifugálást követően visszaültethető a szervezet megfelelő területére, ahol volument szeretnénk pótolni. A zsírszövet rengeteg mesenchymális őssejtet tartalmaz, így képes arra is, hogy a beültetett területen található szöveteket regenerálja. Az elért eredmény hosszú távon megmarad.
– A zsírszívás során eltávolított zsírsejteket érdemes átültetni a test más területére. Amennyiben így nem használjuk fel, megfelelő szövetbankban lehetőség van a zsírsejtek lefagyasztására, tárolására is. A zsírsejtek lefagyasztásával a páciens később szükség esetén akár a saját zsírszövetéhez, akár a belőle kivont őssejtekhez is hozzájuthat – hangsúlyozta dr. Viczián Csaba, aki elárulta, hogy a zsírátültetés nagyon jó az arc területének fiatalítására, de akár heges területek kezelésére is.
Kockázat: Enyhe asszimetria alakulhat ki.
Gyógyulási idő: 1-2 hét
Ár: A feltöltendő területtől függően 350.000-600.000

Arcplasztika vágás nélkül


Akadnak olyan férfiak, akik nem szeretnének kés alá feküdni, ám fiatalosabb, feszesebb arcra vágynak. Náluk is alkalmazhatóak a különböző hyaluronsav-tartalmú injekciós feltöltések. Megfelelő esetben ezekkel is lehet korrigálni az arc kontúrjait, visszaadni a teltségét.
Amennyiben kisebb megereszkedés is észlelhető, aranyszál, illetve speciális fogazott szálak alkalmazását szoktuk javasolni. Az aranyszál esetében javul a bőr feszessége, beindítja a kollagéntermelődést, új kapillárisok képződnek, de csak minimális emelő hatása van. Az Aptos-szálak, illetve a hozzájuk hasonló speciális fogazott szálak segítségével mérsékelt megereszkedés esetén tudjuk korrigálni az arckontúrokat. Hatásuk 1-1,5 évig tart.
Szerencsére több lehetőség van, amelyekkel a férfiak is meg tudják őrizni fiatalos külsejüket – tette hozzá végezetül dr. Viczián Csaba.

Mikor nem alkalmazható:
Fertőző betegségek esetén
Kockázat: Gyulladás
Gyógyulási idő: 1-3 nap
Ár: 40.000-350.000 forint