Mellnagyobbítás mellimplantátummal – A kezdetektől a napjainkig

 Mellnagyonbbítás mellimplantátummal

 

Manapság talán már rémisztően hangzanak azok a módszerek, amiket a mellimplantátumok elterjedése előtt használtak a mellnagyobbításhoz. Venus Envy és Elizabeth Haiken „History of Cosmetic Surgery” című angol nyelvű kiadványában taglalja, hogy az 1890-es években dr. Robert Gersuny osztrák orvos alkalmazott először paraffin injekciót mellnagyobbítás céljából. Mivel ez a módszer fertőzések sokaságához vezetett, szerencsére nem terjedt el.


A sebészek a II. világháború idején mellimplantátum hiányában szilikon injekcióval próbálkoztak, ezeket Ázsiában, egész pontosan Japánban kezdték alkalmazni, méghozzá a katonáknak testüket kínáló prostituáltak körében. A mellszövetbe adott szilikonolaj az Egyesült Államokban is hóbort lett, főként a táncosnők között terjed el ez a fajta mellnagyobbítás. A paraffinolajhoz hasonlóan azonban súlyos gyulladásokat, fertőzéseket okozott, és előfordult, hogy végül le kellett vágni a nők mellét.


Mióta léteznek mellimplantátumok?


A szilikon-polimer gyártási folyamat szabadalmaztatása 1958-ban történt, míg az első mellimplantátumok az 1960 eleje óta használatosak. Ezek a mellimplantátumok még sima felszínűek voltak, csak az 1970-es évek közepétől használják a micropolyurethan hab borítású implantátumokat a mellnagyobbításhoz. A texturált felszínű mellimplantátumokat az 1980-as évek végétől vezették be, jelenleg a mellnagyobbításhoz használt implantátumok ezzel a három felszínnel léteznek.

Biztonságosak-e a mellnagyobbításhoz használt implantátumok?

A XXI.századi csúcstechnológiát képviselő mellimplantátumok térhálós szilikon géllel vannak feltöltve, és ellentétben a korábbi generációs mellimplantátumokkal kiszivárgást megakadályozó fali réteggel vannak ellátva. Élettartamuk örökre szól, a piacvezető gyártó cégek garanciát élethosszig tartó garanciát vállalnak saját mellimplantátumaikért.
Természetesen nagyon fontos, hogy a mellnagyobbításon átesett hölgyek rendszeresen járjanak kontrollvizsgálatra kezelőorvosukhoz, fél, illetve egy évenként, az operáló sebész véleményétől függően.

 Kérjen időpontot:06 1 344  67 67