Hasplasztika mesterfokon – Vágjon neki feszes hassal a strandszezonnak!

 

Zavarja, hogy egy nagyobb a fogyást követően megereszkedett hasbőre? Esetleg a szülés után veszítette el korábbi feszességét? Klinikánk specialistái újra irigylésre méltó idomokat varázsolnak Önnek!

 

 

Sajnos nem mindenki örököl olyan szerencsés géneket, mint a csodaszép modell, Heidi Klum, aki a sokadik szülés után is gyönyörű feszes hassal vonul végig a kifutón. A legtöbb embernél a nagymértékű hízást, majd fogyást követően a hasbőr elveszti feszességét, ráadásul a várandósság ideje alatt nem csak a bőr nyúlik meg, hanem a hasfali izomzat is szétcsúszik, ami miatt a has kötényszerűen lógóvá válik. Senkinek sem kell azonban nap mint nap szomorúan belenéznie a tükörbe, hiszen a hasplasztika, vagy más néven hasfelvarrás segítségével ismét bátran felveheti a bikinit vagy a testhezálló ruhákat is!

Mi történik a hasplasztika előtt és alatt?

A hasplasztikát altatásban, vagy olykor gerinc körüli érzéstelenítésben végezzük. A kezelés előtt labor, mellkas röntgen, EKG, aneszteziológiai és belgyógyászati vizsgálatot kérünk, melyet klinikánkon is el tudunk végezni. A hasplasztika során plasztikai sebészünk elvégzi a has bőr- és zsírfeleslegének eltávolítását, valamint szükség esetén a szétcsúszott hasfali izomzatot is összevarrja. A hasplasztika igény szerint zsírleszívással is kiegészíthető, hogy a végeredmény a lehető legtökéletesebb legyen. A hasplasztika esetében legtöbbször a bikinivel takart helyen történik egy harántmetszés, valamint a köldök körül egy körkörös ívben. Különleges esetekben a hasfelvarrás során köldök alatt, a középvonalban is szükséges lehet a vágásra. Természetesen arra is van lehetőség, hogy egy korábban elvégzett hasplasztika kissé vastagabb hegét korrigálja a sebészünk.

Mire ügyeljünk a hasfelvarrást követően?

Mivel a sebfelületre draincső kerül, amin át a sebváladék ürül, az erőltetett mozgástól óvakodni kell! A csövet általában a hasplasztikát követő 1-2. nap elteltével távolítjuk el, a sebgyógyulás gyorsaságától függően. A beavatkozás után két hétig kímélő életmód javasolt, különösen akkor, ha zsírleszívás is történt. Elengedhetetlen az elasztikus haskötő viselése is, amelynek viselését 6-8 hétig szoktuk javasolni. A varratszedés hasfelvarrás után 2-3 héttel történik, de ezt követően további 4-6 hétig kerülendő a nehéz fizikai munka, továbbá a sportolás.

Kérjen a hasplasztikával kapcsolatban plasztikai sebészeinkhez konzultációs időpontot még ma, hogy újra elégedetten nézhessen bele a tükörbe!