Nyerje vissza arcának teltebb vonásait zsírbetöltéssel! Arcplasztika vágás nélkül!

A cím hallatán bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy miként lehetséges arcplasztika vágás nélkül? A válasz egyszerű: az úgynevezett Zsírbetöltés Space-Lift technikának köszönhetően. De mi is ez valójában? Az eljárás során a páciens szöveteiből nyert zsírral formázzák újra plasztikai sebészeink a szépülni és fiatalodni vágyók arcát, nincsenek hegek, vagy vágások, mindössze szúrások. A zsírbetöltéshez szükséges anyagot kíméletes zsírleszívással nyerik a test egyéb területeiről, a belső combokról, a hasról, esetleg a csípő, vagy a fenék területéről. A zsír különleges feldolgozása után kezdi el a zsírbetöltést a plasztikai sebész. Az eljárás történhet altatásban, vagy helyi érzéstelenítésben.

A zsírbetöltés során a bőr elemelik a csonttól, teltebb vonásokat adva az orcáknak. A sebész területről területre végzi a zsírbetöltést, megformázza a homlokot, a szemöldököt, majd a szemgödör alatti részt feltölti. A szemöldök megemelkedik és kiemelkedik az arcból, kisimul a bőr a felső szemhéjon és kinyílik a tekintet. A homlokon lévő hosszanti és mérges ráncok kisimulnak.

A zsírbetöltést követően a páciens vonásai kisimulnak, az arckontúrok megemelkednek, eltűnnek a mély ráncok, a bőr feszesebbé és tónusosabbá válik, sőt az alsó szemhéj alatti mély gödröktől is megszabadulhat. A szájkontúrok ugyancsak hangsúlyozhatók vele, illetve a betöltött zsír teltebb ajkakat is kölcsönöz. A bőr textúrájában és minőségében is javulás látható mivel a zsírban lévő őssejtek megújítják a szöveteket.

Miért különleges a zsírbetöltés?


Talán csak kevesen tudják, de a zsírsejtek rengeteg őssejtet is tartalmaznak, a legfrissebb kutatások szerint a zsírszövetben huszonötször több felnőtt őssejt található, mint a csontvelőben! A zsírbetöltés már önmagában is látványos eredményt produkál, emellett segít a bőr minőségének javulásában. Ezeket a változásokat a zsírban levő regeneratív őssejtek okozzák, amelyek a betöltés után átalakulnak zsírsejtekké és apró kapillárisokká. A beadott zsír nem szívódik fel, mint a töltőanyag, hanem teljesen beépül, és saját szövetté válik. A zsírbetöltés további előnye, hogy nem csak az arcon, hanem a test bármely területén alkalmazható, például a mellek megnagyobbítására, a kézfejek alatti bőr feltöltésére, valamint a nagyajkak formázására is.


Vannak-e a zsírbetöltésnek veszélyei?


A műtét kockázata jelentősen kisebb, mint a hagyományos zsírleszívásnál, illetve arcplasztikánál! Nem véletlenül, hiszen a Zsírbetöltés Space-lift technika lényege a kíméletesség, ezért az alkalmazott kanülök tompa végűek az esetleges vérzések, érsérülések megelőzésére. Ráadásul a plasztikai sebésznek nagyjából 250 ml zsírt kell csak leszívnia, ezzel a mennyiséggel már remekül dolgozhat az arcon. Előfordulhat, hogy zsírleszívás területén esetenként bevérzések keletkeznek, de ezek egy-három hét alatt elmúlnak. Szorító ruha viselése szükséges, hogy a bőr feszes maradjon a leszívott területen. A zsírbetöltést követően a szem és a homlok beduzzadhat, továbbá a felső szemhéjon bevérzés keletkezhet, amely maximum két hét alatt felszívódik. Mivel nincs vágás, varratszedés, a felépülés sokkal gyorsabb, mint a korábbi arcplasztikai eljárásoknál!